Sander Boom prolongeert Nederlandse titel Sculptuurzagen

Tijdens het Houthakkersfeest in Lage Vuursche heeft Sander Boom zijn Nederlandse titel Sculptuurzagen met succes verdedigd. Evenals vorig jaar zette hij het Nederlands Kampioenschap Sculptuurzagen op zijn naam. Een recordaantal deelnemers zaagde op 15 en 16 augustus drie kunstwerken. Sander’s imponerende marlijn won overtuigend. Voor dit werkstuk kregen de deelnemers twee dagen de tijd. Tijdens het zogenaamde speedcarven moesten de twee andere beelden binnen een half uur vorm krijgen. Broer Rik Boom veroverde daarbij de derde plaats. Sander’s carvingteam wordt gesponsord door Dolmar. door Dolmar.
Voor het speedcarven moesten de deelnemers zowel op zaterdag als zondag aantreden in de wedstrijdring van de Houthakkerswedstrijd. Daar kregen zij maximaal dertig minuten de tijd om uit een boomstam een sculptuur te maken. Beide beelden zijn beoordeeld voor het eindklassement Speedcarven. Het NK Sculptuurzagen vond wederom plaats tijdens in Lage Vuursche tijdens het jaarlijkse Houthakkersfeest, inclusief grote markt met meer dan 100 kramen en met demonstraties en optredens.

De imponerende marlijn waarmee Sander Boom overtuigend het NK Sculptuurzagen 2015 in de wacht wist te slepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *